Home | Intro | All Urban PV Projects | Best Practices | PV Communities | BIPV Products | Links | Credits

BI PV Project Summary
 
P6180052.JPG
© Cambridge Architectural Research
Name projectZICER Building, University of East Anglia
CountryUnited Kingdom
Year2003-06-01 (Start operation date)
PV applicationFa├žade - transparent PV facade,
Inclined roof - transparent roof
PV power total33.88 kWp
LocationNorwich, Norfolk
Latitude/Longitude52°37'18"N 1°14'16"E
SummaryThe Zuckerman Institute for Connective Environmental Research (ZICER) building is home to the University of East Anglia's School of Environmental Sciences which runs, among other projects, the 'Community carbon reduction project'. This department was keen to show commitment to reducing CO2 emissions. The building has glass/glass PV fitted to the atrium like arrangement on the top floor. It has been designed to maximise the potential for demonstrating PV - both on the vertical and gentey sloped roof surfaces. Glass/glass laminates were selected to give semi-transparent glazing that also included PV.
Keywords(bipv) building integrated pv

PicturesPDF'sCase studiesDetails