Home | Intro | All Urban PV Projects | Best Practices | PV Communities | BIPV Products | Links | Credits

BI PV Project Summary
 
NLKgPlA1.jpg
© Photographer: Jan van Ijken, Amersfoort
Name projectKindergarten 'Plons' Nieuwland
CountryNetherlands
Year1998 (Start operation date)
PV applicationInclined roof - integrated
PV power total8 kWp
LocationAmersfoort, Utrecht
Latitude/Longitude52°12'3.9"N 5°22'34"E
SummaryThe south side of childcare centre (kindergarten) in Nieuwland consists mainly of glass with a large overhang as a continuation of the flat roof in order to make optimal use of passive solar energy. The building has been equipped with 73 m2 solar panels: 8 kWp in a tilted part (sawtooth) of the flat roof. The tilt angle is 20 degrees and the orientation of the solar panel is south. The ecologic building design has been made by BOOM-adiviseurs, located in Delft in the Netherlands. The yearly solar electricity output from the PV-system is expected to be 6500 kWh.
Keywordseducation

PicturesPDF'sCase studiesDetails